Wat is bedrijfs yoga?

Het is niet nodig bij bedrijfsyoga op het hoofd te staan. De deelnemers hoeven geen ingewikkelde houdingen aan te nemen.

De oorsprong van de authentieke yoga en meditatie ligt in de Himalaya en gaat dan 6.000 jaar terug. De Himalaya tradite geeft dezelfde vorm onveranderd door, het wiel hoeft daardoor niet steeds opnieuw te worden uitgevonden. De beoefenaar leert de adem te ervaren en te besturen. Op deze wijze kunnen lichaam en geest worden ontspannen, en kunnen denkgolven tot rust komen. In individuele of groepstrainingen worden deze werkzame yoga-, ademhalingen- en ontspanningen beoefend op een wijze dat ze op ieder gewenst moment kunnen worden toegepast.

Vanuit de ontspanning door het controleren van de adem kan de beoefenaar door eenvoudige lichamelijke oefeningen fysieke ontspanning en flexibiliteit terugvinden. Vooral voor mensen met kantoorbanen zijn dergelijke oefeningen zeer effectief tegen kramp- en RSi-achtige klachten.

Yoga en desgewenst meditatie worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de individuele deelnemers en omgevingsfactoren.